onsdag 6 april 2016

Taupo - en gigantisk underjordisk vulkan

Nya Zeelands största insjö är resultatet av världens största vulkanutbrott som har skett under de senaste 70 000 åren åtminstone. Sjön är massiv, så det är svårt att förstå magnituden av det som hände där för 26 000 år sedan, då detta första stora utbrott tog plats.

Mellan orten Taupo och norrut mot Rotorua går vad som kallas Thermal Explorer Highway, så i detta område finns mycket thermalaktivitet, varma källor, pysande vulkaniska områden och mycket friluftsliv som alltid här på Nya Zeeland.

Sjön är en stor lekstuga för semestrande nya zeeländare som åker hit för att campa, cykla runt sjön, göra bungy jump, parasailing med mera.


På vägen mellan Napier och Taupo passerade vi dessa vackra vattenfall som vi bara var tvungna att stanna vid. Annars finns inte mycket att se efter den vägen.


Vi var så glada för att för en gångs skull checka in på ett fräscht och snyggt hotell, här ovan ser du vår utsikt. Det hotellrum vi hade här är normalfräscht med Stockholms-standard, men för att vara här var det lyxigt. Hotellrum är ju inte jättebilliga på Nya Zeeland och bostadsstandarden sämre än hemma, så vi tyckte stället var superfräscht, så glada blev vi.


Fint poolområde, finfin service, cyklar till utlån och direkt access till strandpromenaden in till stan, så här kommer vi garanterat bo även nästa gång i Taupo.


Vi lyxade till det med att dela på en skaldjurstallrik till senlunch/middag dessutom. Skaldjur är ju bara bäst!


På väg hemåt till Auckland stannade vi till på thermalområdet Craters of the moon. Det var en fin promenad, men i ärlighetens namn har jag blivit lite för bortskämd med fina thermalområden genom åren, så det var inte tillnärmelsevis det finaste området jag har sett. Det bästa stället i området hittar du HÄR!

4 kommentarer:

 1. Vackert! Peters son hoppade bungy jump i Taupo när vi var där för en massa år sen. (Jag var för feg och Peter hade ryggskott)

  SvaraRadera
 2. Ja, det är vackert där, helt klart. :) Jag är för feg, jag skulle nog bara må illa och få dödsångest. Parasailing verkar dock verkligen njutbart. :)

  SvaraRadera
 3. Taupo suger, fantastiskt ställe där kunde man GA nån liten stuga men tyvärr är de lite långt bort 😢

  SvaraRadera
 4. Stället du tipsade om var vi på flera ggr o badade i naturlig varm liten flod låg bara tio min från dör min dotter bor lite kul

  SvaraRadera