onsdag 20 april 2016

Höstlovsvecka

Här i upp och nedvända världen har vi två veckors höstlov innan Caesar börjar termin 2. Det är grymt skönt att slippa stressa ut på morgnarna, fixa skoluniform och lunchlådor.


Däremot har jag varit så hurtig att jag har gått upp kl 6 på morgonen för att kunna ta en powerwalk innan Niklas åker till jobbet.


Därefter har vi ätit frukost hela familjen, något vi annars aldrig gör på vardagarna, så himla mysigt. Förutom jobbdagar har jag en rätt lång lista att bocka av med skolarbete, företagsadministration, skicka iväg grejor och storstäda huset.

Det behövs extra mycket nu när vi har börjat få in bush roaches, små kackerlackor som bor ute i träden. Antagligen kom ett gäng in med en växt Caesar hade med sig från skolan, där de fick driva upp rädisor. Nu är växten ute, huset storstädat och så har jag sprayat runt dörrarna. Det måste göras här en gång per halvår, för annars kommer en enstaka liten kackerlacka in. De är ganska små och söta och är inte skadedjur på samma sätt som de sorter man vanligtvis tänker på när man hör ordet kackerlacka.


Jag och Caesar har gjort lite roliga barngrejor, hängt på lekplats med kompisar, ätit lunch med Niklas och varit på Caesars favoritställe här i Auckland, Butterfly creek som förutom vackra fjärilar har krokodiler, ett litet tåg, en farm och en uppbyggd dinosaurievärld.


8 kommentarer:

 1. Låter härligt, och väldigt hurtigt med morgonpromenaden. Själv är jag både morgon- och kvällstrött nuförtiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag med, 40+ vet du. Åldern förändrar energinivån, helt klart... :)

   Radera
 2. Underbart! Bra väder hjälper ju till, kan jag tänka mig, med motivationen till morgonpromenader. Låter härligt iallafall!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hjälper mig mycket, jag som inte alls är någon bylsa på mig-person. T-shirt, korta tights och sandaler/vandringssandaler är fortfarande det som gäller här på morgnarna. :)

   Radera
 3. Ha, ha!! När jag läste titeln trodde jag att jag kommit in på ett gammalt inlägg. Men du är ju på andra sidan, eller så är jag det. Tänk vad korkad man kan vara, men skrattar åt mej själv!!
  Njut av höstlovet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja det är upp och ner-vända världen. Jag blir alltid förvirrad när jag Skypar med de där hemma, vår/höst. I början sade jag de årstider som det var hemma, men nu börjar jag förlikas mer och mer med årstiderna här.

   Radera
 4. Skönt med lov :) Vi har precis avslutat det två veckor långa påsklovet här i Tyskland och väntar nu på pingstlovet som också är 2 veckor. Nu förstår jag varför det tyska sommarlovet bara är 6 veckor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, det var täta två veckorslov det! Ja, det är superskönt med lov och vi har haft så roligt. :) Man förstår också att det finns mer hemmaföräldrar åtminstone här. Jag vet inte hur det ser ut med barnomsorg i Tyskland, men här kostar ju fritids pengar, så har man flera barn lönar det sig inte alltid att jobba båda två här tyvärr.

   Radera