måndag 8 februari 2016

Waheke, oh Waiheke island på Nya Zeeland

Många av våra vänner och bekanta här i Auckland ojjar och ummar sig över Waiheke island och vi tänkte att det är nog en fin ö, men den visade sig vara mer mångfacetterad och charmig än vi trott.

Här nedan är lite bilder från vår biltur runt den östra, ödsliga delen av Waiheke. Den västra delen är där vingårdarna, sommarhusen och även de 8000 bofasta finns. Waiheke visade sig vara en härlig mix mellan den totalt ohippa, lite bonniga urbefolkningen, de excentriska konstnärerna och de chica Aucklandsborna med dineros.

Jag gillade det faktum att så många olika element och människor kunde hittas här. De bidrog alla till den mysiga stämningen och den vackra naturen drog inte ner omdömet heller.


Ön är som norra nordön komprimerad på liten yta. Med många olika sorters natur och just mixen av befolkning och besökare blir ön som en crash course i norra nordön. Lägg därtill restauranger och vingårdar i världsklass, så har du en vinnande helgmix.


Det faktum att vi har bilfärja hit direkt från vår förort gör ju inte saken sämre. Det går även många båtar till Waiheke island från båtterminalen i Auckland CBD(=city).

På ön tar man sig lättast runt med bil, men den västra delen är rikt trafikerad av lokalbussar och resten av ön går att nå med olika rundturer och turistbussar. Det finns många vandringsleder och cykelleder runt och på ön. En led leder runt hela ön, men den måste man ha rätt många övernattningar på för att göra den hela.

Här nedan ser du vingården Man O´War, där vi åt lunch i söndags. Oerhört mysigt ställe och mysigt läge.

Ön är full av små vikar och stränder. En del jättefina stränder ligger i anslutning till badorterna i väster. Andra kan man vandra till eller åka bil till. En del stränder och vikar nås lättast med båt och rätt mycket mark på den här ön är privat, mycket mer än man är van vid på Nya Zeeland där nästan all vacker strandlinje är statlig och tillgänglig för alla. På Waiheke är det mycket vinodling, storbönder och en del superrika godsägare med. :)


Vår tapastallrik på Man O´War. Caesar fick en så söt barnpåse med smörgås, popcorn, frukt, kaka, en ballong och såpbubblor, så alla var vi nöjda och glada.


Man O+War bay. Det är bara att konstatera att livet i Auckland bjuder på mycket hög livskvalitet.

4 kommentarer:

 1. Hei!
  Morsomt å lese hvordan det er å bo i utlandet og på alle reiser dere gjør. Har akkurat startet å skrive en reiseblogg selv, hadde vært hyggelig om du "stakk innom."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Toristen, jag ska gå in och kika på din blogg!

   Radera
 2. Ser vackert ut! Vissa bilder påminner faktiskt om Wales!
  Ha de bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är de där stora vidderna, eller hur? :)

   Radera