tisdag 3 mars 2015

Pattaya i Thailand - hit or shit?

De första dagarna här i Pattaya var det lite av en chock. Att komma från det rätt folktomma, naturstinna och otroligt fräscha Nya Zeeland till en överbefolkad badort/stad, där varje ödetomt ser ut som en sopstation, spännande dofter och människor till uthyrning är lite av en chock.

Det känns lite som när vi landade från flera veckor på fantastiska öar i Filippinerna på lugna resorter, mitt i det myllrigaste hjärtat av Hong Kong - chockartat och först efter några dagars huvudvärk återhämtar sig hjärnan efter ett sådant intryckshopp.
Efter några dagar växte Pattaya på en lite mer, vi mötte trevliga människor och såg charmen i myllret på ett annat sätt.

Däremot blir jag förvånad över alla pensionärer, inte bara män, som bor här på vintrarna. Med tanke på alla fantastiska platser som finns på jorden och av alla vi sett på den här resan, är Pattaya det minst attraktiva. Vattnet här är inte fräscht, stränderna skitiga, avgaserna massiva och det är sopor överallt. Det är dessutom väldigt dyrt här om man jämför med andra fantastiska resmål i Asien och Mellan- och Sydamerika.


Som en stopover på några dagar funkar det fint, men vi känner att vi har gjort Pattaya nu, är utvilade och har inget behov av att komma tillbaka.

2 kommentarer:

  1. Usch, det stället skulle jag inte välja för en längre vistelse...

    SvaraRadera
  2. Nope, inte jag heller. Ibland känns det att människor reser till ett ställe och sedan inte provar något annat ställe. Det är ju bra om man är nöjd och glad, men man kan ju också missa andra mer fantastiska ställen...

    SvaraRadera