torsdag 12 mars 2015

P - Paarl - om att gifta sig utomlands

Paarl har jag besökt en gång i mitt liv, den 13-16 november 2008, för lite mer än sex år sedan. Jag gifte mig nämligen här. :)

Paarl ligger vindistriktet ca 40 minuter utanför Kapstaden. Det är vackert och här kryllar så klart av fina restauranger och vingårdar. En av de allra finaste Grande Roche var platsen för vårt bröllop. Osystematiska men handlingskraftiga som vanligt, mailade vi ut förfrågan till ett gäng bröllopskoordinater i Kapstaden och en av dessa återkom med en bild på det lilla slavkapellet på bilden under den som visar Grande Roche. Det lilla slavkapellet är vingårdens egna kapell och har plats för 13 personer, exakt så många som vi var. Intimt, mysigt och underbart romantiskt.


"Vårt" lilla kapell. Här utanför satt en stråkduo och spelade vackert medan vi gick in i kyrkan - det var verkligen en magisk dag.


Vi valde meny hemifrån och valde även ett paket med snittar och champagne i trädgården innan middagen. Underbart lyxigt och med en utsikt att dö en smula för, de vackra bergen som smeker sig kring denna dal.


Ja, ni ser ju vad jag menar. Vårt bröllop kallades efter denna dag Hollywood-bröllopet av våra vänner, för det var en rejält lyxig dag! Däremot är Sydafrika prisvärt och vår skara liten, så prislappen var närmare Ullared än Hollywood.


Ett besök i vindistrikten rekommenderas varmt när man befinner sig i Kapstaden-regionen.

Två av bilderna är lånade från kapstadt.de och kanoobi.com - tack!

1 kommentar:

  1. Vad fint det ser ut!!! Vi gifte oss i Hanoi i Vietnam, bara vi och ambassadören och ett vittne :)

    SvaraRadera