måndag 3 oktober 2016

Som att köra genom en gigantisk, exotisk trädgård - underbara Samoa!

Haha, ja det var inte en lätt nöt att knäcka, det där med internet på Samoa. Hade vi kämpat fanns det internetkaféer och betaltjänster, men ett par av de vi provade var så dåliga att vi lade ner det projektet redan från början. Samoa har visst precis fått 3G och det kommer säkert bli annorlunda i framtiden.

Ett av skälen till att vi gillade detta underbara land var bristen på utbyggd turism, i kombination med att det var lättrest, vänligt och säkert. Ett annat skäl var så klart att det var oerhört vackert.

Vi bodde på ett mysigt och fräscht budgetställe i Apia, huvudstaden, och sedan hyrde bil som vi verkligen utnyttjade till max.


Att köra på Samoa är härligt. Förutom att vägarna är i riktigt bra skick, var det som att köra igenom en gigantisk, exotisk trädgård, då alla hus med tomt mot gatorna odlar vackra växter i grönt, gult och rött utefter vägen.


Takten var lugn, många körde 30kmh och helt plötsligt var vägen full av barn, grisar, höns med dunungar eller ett gäng bybor på väg till kyrkan. Stannade vi till var det alltid någon vänlig själ som körde upp bredvid oss med ett stort leende och undrade om vi var vilse eller behövde hjälp.


Skolbarn på väg hemåt. Ursäkta den dåliga bildkvaliteten. Du gissade rätt att bilden är tagen genom bilrutan.


Vi använde så klart bilen för att ta oss till fantastiska platser, korallrev, paradisstränder, vattenfall, badgrottor med mera, men mer om det i nästa inlägg. Efter att ha haft en heldags playdate för 6 barn hemma hos oss idag är jag småtrött. Imorgon landar farmor här i Auckland!

9 kommentarer:

 1. Vilken otrolig växtlighet, förstår din tanke om växthus. Ser fram emot nästa inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var exceptionellt vackert, med hög luftfuktighet och dagliga regnskurar trots att det är torrperiod där nu.

   Radera
 2. Svar
  1. Ja, samoaner är ett folk som är stolta över sitt land och sina traditioner, med all rätt.

   Radera
 3. Snacka om prunkande! Ser fantastiskt ut!

  SvaraRadera
 4. Waow, så intensivt grönt det ser ut!

  SvaraRadera