fredag 28 oktober 2016

Piula Cave pool - flera badhål på Samoa

Nog för att havet och korallreven var finfina på Samoa, men det var också coolt med några till varianter av bad. Tu Soa Trench skrev jag ju om sist, det fantastiska sjunkhålet. Vi missade nästan Piula Cave pool, då vi åkte förbi det en gång av misstag. Vi var så glada att vi passade på att åka dit igen som ett sista stopp innan vi åkte till flygplatsen för att ta oss hem.

Med tanke på att vi badat i det salta havet hela dagen och var allmänt svettiga, då det var varmt på Samoa, var det underbart att upptäcka att denna pool bestod av kyligt färskvatten. Man kunde även simma in i grottan och ut genom ett annat hål om man var så modig. Jag simmade rätt så långt in i grottan, men inte tills det blev mörkt.


Vattnet var kallt och alldeles klart. Då vi kom dit på sen lördag eftermiddag var halva byn där med tror jag. Jättemysigt att detta bad var så lokalt och både barn och vuxna hoppade från grottans tak och väggar. Caesar kan ni se hoppandes på Caesars Youtube-kanal.

3 kommentarer:

  1. Vilka ställen ni upplever! Det är inte utan att man blir avundsjuk. Inte svenskt så utan bara att åh, jag vill också dit!

    Otroligt vackert!

    Vilken temperatur är det i luft och vatten? Du skriver kyligt men vad betyder det? 15 grader? 20 grader?

    SvaraRadera
  2. Ibland kan det vara ljuvligt med ett dopp i en sötvattenskällla som är sval! Befolkningen brukar ibland kalla dom för ungdomens källa... Läckert

    SvaraRadera