måndag 12 september 2016

Lucia i Auckland

Tiden är ur led här i Nya Zeeland. Som jag tidigare har berättat firas Lucia och midsommar med Svenska föreningen här lite tvärtom. De vill visst fira Lucia medan det fortfarande är vinter här(även om det nu officiellt är vår och i helgen har det varit shortsvärme!) och då de flesta svenskar som bor här har kommit hem från sina besök i moderlandet Svea.

Denna helg symboliserar verkligen vårt ettårsjubileum, då Lucia var en av de första saker vi gjorde när vi kom hit för ett år sedan. Då hade vi bara bott i Auckland under en veckas tid.

Till luciafirandet serverades glögg och ett bakbord, dit alla besökare fick bidra. Dessutom fanns bokbordet ute, där man kan köpa begagnade svenska böcker för $1. Caesar kom därifrån med alldeles för många böcker och jag med en endaste en.


Vi satt mest och pratade med Johan och Radmilla, som vi träffade för första gången på Lucia förra året och som vi har hållit lite kontakt med sedan dess. Dessutom fick vi se det fina luciatåget och hör alla fina sånger.


När tillställningen var slut passade vi på att åka till Long Bay Regional Park, som ligger nära skolan vi firade Lucia på, för att ta en promenad.


Auckland har verkligen visat sig från sin bästa sida i helgen och jag återkommer med lite bilder och berättelse om vår söndag om ett par dagar.


8 kommentarer:

 1. Det känns verkligen förvirrande med Lucia nu!!! Lite svårt att förstå det logiska i väljandet av datum? Men trevligt att fira förstås! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja eller hur! De vill ha vinter, men samtidigt inte den tid under juli-augusti då flest svenskar åker hem för att hälsa på. :)

   Radera
 2. Haha, så udda! Lucia i september! Jag har tillräckligt svårt att greppa Lucia och jul i 20 graders värme och grönska i december.

  Men fina är de där de står! Och Auckland är ju riktigt vackert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, för mig hör lucia ihop med julen, även om julen här firas på stranden mestadels, då den hamnar mitt i sommaren. :)

   Radera
 3. Haha så förvirrande, gå in i julkänslor-mood liksom ;) Kan det vara en utflykt på någon ö på de senare bilderna måntro? Det magiskt vackra Nya Zeeland!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, inga julkänslor här så långt ögat kan nå, trots att jag såg de första chokladkalendrarna ute i butikerna för två veckor sedan! De senare bilderna är från Long Bay Regional Park i norra Auckland, ingen ö med andra ord. :)

   Radera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Jag hittade en NZ-emoji som jag kunnat använda här om jag läst på mobilen (och kunnat kommentera på mobilen utan att tappa tålamodet). En uppochnedvänd smiley! Visst hade den passat in här! :)

  SvaraRadera