tisdag 16 augusti 2016

Våren är på väg

Alla klagar på kylan och mörkret här och själv har jag lite svårt att ansluta mig till deras klagan. Det har visst varit en mild vinte, men det har regnat en del så som det gör här vintertid. Det vet alla som bor där det är mycket grönt, att det kräver både mycket sol och mycket regn.

Däremot har jag sluppit putsa bilrutorna från is på morgnarna med bara händer, då jag alltid glömmer handskar. Skönt var det då att min bil i Sverige hade rattvärme, så oerhört härligt för fingertopparna!


Nu är det motsvarande februari här och jag kom precis hem efter en morgonpromenad med tre väninnor och tog detta foto från vår terrass bakom huset. God morgon!

2 kommentarer:

  1. Ja här i Portugal klagas det också på vintern, på mörker och kyla. Äntligen vänder det säger det när våren ( som är som svensk sommar) kommer efter två-tre månaders svalare lite småkyligt ostadigt väder. Haha, säger jag. Om detta vore Sverige skulle vintern komma nu. Er vinter är bättre än vår höst, och SEDAN KOMMER VINTERN, och sedan kommer våren, som också är värre än portugisisk vinter. Sedan, om man har tur och har överlevt, kommer sommaren. ;)NZ och Portugal har nog ganska liknande klimat .Perfekt tycker jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är så bortskämda, både portugiserna och kiwisarna! Idag tog jag en promenad med en ny bekantskap från Sydafrika och hon tycker det är kallt här, allt är relativt. Precis, jag tycker vi har haft en mild, fin, tidig höst och nu är det vår helt plötsligt. Perfekt var ordet!

      Radera