fredag 5 augusti 2016

Lördagsmarknad Nadi

Vi fick tips från folk i stan att det pågick en lördagsmarknad för lokalbefolkningen och vi som älskar marknader, pilade ditåt.

Folket på Fiji var verkligen otroligt gulliga och alla hälsade glatt på oss på marknaden, trots att de ser lite bistra ut på bilderna. :) Det märktes att det är mycket resortturism på Fiji, då folk kikade nyfiket på oss när vi vandrade omkring där. De flesta turister som bor i Nadi bor i Denarau, en separat stadsdel som är helt uppbyggt på ett gammalt träsk. Där vimlar det av stora villor, gated communities, lyxhotell och golfbanor och turister, rätt ocharmigt ställe.


Kumara, som detta kallas i Nya Zeeland, sötpotatis heter det i Sverige. Stapelvara i denna del av världen, men det är första gången jag har sett dom med blasten kvar.Caesar tyckte att vi skulle shoppa lite fiskar och stod och trånade länge. :)

Efter några timmar i staden åkte vi tillbaka till stranden vi bodde på, åt långlunch med våra argentinska vänner och Caesar och lilla Luan gick omkring och hittade gamla kokosnötter som de försökte sälja på restaurangen där vi satt.

2 kommentarer:

  1. Gillar den bistra tanten som sticker upp i bild ett, och tomatpyramiderna! :)

    SvaraRadera
  2. Gillar också marknader och den där ser ut som en stor en. :)

    SvaraRadera