onsdag 25 maj 2016

Pappa bär med sig gåvor

Gåvor från Sverige. Jag har fått frågan om det inte finns vitlökspressar här och det gör det, men de vi har provat hittills har varit så kassa. Vi saknade den vi hade hemma i Sverige, så farmor var så snäll och åkte till IKEA för att köpa en likadan. Jag njöt av att laga mat med den igår! Bomullslakan är svindyrt här och just när det gäller barnlakan har vi inte ens hittat några som inte har polyester i sig, så även sådana hade pappa med sig från Sverige.


Annars är det vardag med jobb och plugg. Idag har jag åkt och fixat några ärenden, som att hämta paket. Att hämta paket på posten här är inte riktigt samma sak som hemma. Här får man komma in i själva sorteringscentralen och vänta där i deras lilla soffa.


Sedan köpte jag en wrap och en grön juice på hemvägen och såg denna fastighetstidning när jag väntade. Jag har väl berättat om att kinesiska köpare driver upp priserna och orsakar lite frustration här i Auckland. Här är en tidning med hus i vårt område på mandarin.

2 kommentarer:

 1. Och de är jättedyra förstås, husen? Kineser köper upp här också. Om de köper tillräckligt dyrt får de "Golden Visa" (Guldvisum)

  SvaraRadera
 2. Haha, vitlökspress!

  Den tror jag att jag magasinerade men minns inte. Och inte köper jag en ny, jag tar hela klyftan och trycker till med knivbladet, tar bort skalet, skär strimlor och hackar sedan fint. Och jag slipper diska den dör förbannade vitlökspressen1

  Pappa frågade efter vitlökspressen när de var hemma i julas men jag sa att jag ingen hade. Mamma berättade då att min storebror kocken och restauranglärare det första han gjorde som ny lärare på skolan var att samla ihop alla vitlökspressar i klassrummet och kasta dem medan eleverna bara stod och gapade. :D

  Snäll pappa som tog med sig allt det där!

  SvaraRadera