måndag 16 maj 2016

En sen rapport om Mothers day - min romantiska son

Här på Nya Zeeland är mors dag enormt stort! Överallt och länge innan fanns reklam för mors dag om restaurangbokningar, smycken, blommor och utflykter. Caesar är lite sur över att han inte får någon dag, men som många av er med barn vet, är typ alla andra dagar hans. :)

Caesar började prata redan på tisdagen innan om att de höll på att tillverka något i skolan inför mors dag. Han ville helst berätta alla detaljer och försökte övertyga mig att att han kunde ge mig det redan på torsdagen. Jag lyckades få honom att vara tyst om vad det var och Nicke fick hjälpa honom tömma skolväskan på torsdagen.


Dagen började fint med att jag blev väckt med kaffe på sängen tillsammans med de fina konstverken från skolan. Jag bara älskar att han har satt som nr 1 att jag köper leksaker till honom!

Sedan fortsatte dagen med frukost på kafé som de ju vet att jag gillar och en 20 km promenad efter vattnet där Caesar kunde åka på sin sparkcykel. Vi fick muta honom på tillbakavägen med en glass, men han kickade hela vägen.


Redan på onsdagen innan mors dag tog vi en sparkcykelspromenad efter stranden. Caesar stannade då utanför vårt lokala snabbköp. När jag hann ifatt honom stod han och tittade på de fina blommor de hade laddat upp med. "Titta vilka fina mamma. Jag ska köpa några av de röda till dig på mors dag!"


Därefter fortsatte han sparka sig framåt efter strandpromenaden och stannade utanför strandens enda restaurang. "Titta vilka fina ljusslingor de har dekorerat med härinne mamma! Här ska vi äta middag på mors dag. Det måste vara mörkt så vi kan njuta av de fina ljusdekorationerna kring bardisken." Alltså, vilken liten romantiker jag har uppfostrat! Jag bara älskar honom så, så mjuk och fin och rolig!

Självklart fick jag fina röda blommor från affären på mors dag samt en god middag på restaurangen där vi avnjöt de vackra ljusdekorationerna. Jag kände mig oerhört uppvaktad och tacksam denna dag av båda mina fina män.


Det lustiga var att mors dag var dagen innan min egen mamma skulle ha fyllt 72 år. När vi gjorde oss i ordning för att gå till restaurangen på mors dag tänkte jag att jag skulle ta min fina clutch, som jag shoppade i London tillsammans med mamma bara några veckor innan hon gick bort. Jag hade inte använt den sen vi kom till Nya Zeeland och när jag öppnade den låg ju mamma däri. Hon fick följa med oss på mors dag-middagen. Det kändes riktigt fint.

10 kommentarer:

 1. Verkligen fint! Och att bli så uppvaktad! De gör en stor grej av det här med, tillverkar presenter på skolan och skriver fina kort. Fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blir man glad, och framför allt blir de ju så glada och stolta när de får ge bort något så fint som de har gjort själva. :)

   Radera
 2. Lyckliga du! Sonen kan vara en romatikermen han tar mer ochmer efter sin far... Suck.
  Den spanska Mors dag flöt förbi som en vanlig dag men de har ju en ny chans den sista söndagen i maj då det är den svenska Mors Dag som firas. Men jag sätter inga pengar på det...

  Jag blev ju nästan lite tårögd där med din mamma i kuvertväskan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han är så gullig! Jag ska akta mig så han inte tar efter sin pappa när det kommer till sådana här saker då. Än så länge styr Caesar upp Niklas till det bättre i alla fall. :)

   Du får nog påminna lite om det. Det brukar jag göra: Jaha, mors dag på söndag. Det ska bli spännande att se vad jag kommer få för överraskningar då! Så brukar jag skämt lite, för min professor till man är väldigt gullig om än lite virrig. :)

   Radera
 3. Vilken uppvaktan du fick����
  Vilken fin gentleman till son du har. Lyckos den tjej som får honom till partner!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, det är vad mina tjejkompisar sa också, vilken underbar pojkvän han kommer att bli. Det är kul att få höra det. Det vore ju inte så kul att släppa iväg en odåga till karlslok ut i världen.

   Radera
 4. dessa underbara ungar! Jag blir alldeles varm om/i hjärtat när jag läser så om kärlek och empati från barnen! Du kan vara stolt över honom! Grattis i efterskott på Mors dag. Här får vi vänta lite till på den "stora" dagen! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det värmer ända in i själen. Jag säger grattis på mors dag i förskott till dig då! :)

   Radera
 5. Här i UK är inte Morsdag jättestort, men uppmärksammas.
  Vad gullig han är din son!!!Och omtänksam! Påminner om mina söner, innan de blev tonåringar....men sedan kom det tillbaka!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja dessa tonåringar. En kompis till mig sa att barnen är så söta i början av sina liv, så man inte ska kunna glömma att man älskar dom när dom kommer upp i tonåren. ;) Det är ju tur att de åren inte varar för evigt.

   Radera