fredag 20 maj 2016

När katten är borta - blir mamman spontan och översocial

Förra fredagen åkte Nicke på konferens till Sverige och är nu på väg tillbaka till oss igen.

Förra helgen hade jag gjort upp om en playdate med en kompis till mig på lördagförmiddagen för att få lite socialt liv över helgen. Hennes son också är bra kompis med Caesar. Vi hade en mycket trevlig lördagsförmiddag.

Jag vet att Caesar vill ha playdates och jag gillar mycket att träffa min tjejkompisar med, så när vi skiljdes åt från våra vänner på lördagen satte jag igång och bakade kanelbullar. Sedan skrev jag ett meddelande i vår kompisgrupps-grupp på Facebook att jag bjöd på kaffe och kanelbullar på söndag förmiddag ute i parken.
En av mina favoritsaker med att bo här är att jag kunde skriva ut ett sådant meddelande på lördagkvällen till vår grupp som består av 6 kompisar och att hela 4 av dessa tackade ja till att ses på lekplatsen vid stranden söndag förmiddag. I Stockholm hade det aldrig gått, inte bland mina vänner. Ingen hade haft tid, utan varit uppbokade sedan länge. Här gillar många att bara vara och ha obokade helger.

Som min kompis Anna som är hemmafru, förutom att hon engagerar sig i samma välgörenhetsorganisation som jag. Hon tycker alltid det är så skönt när helgerna kommer, då vardagen är så stressig med avlämning av barn på morgnarna. :) Allt är relativt.Tillbaka till ämnet. Vi träffades och hade urmysiga timmar i parken. Vi skiljdes åt för lunch för att sammanstråla återigen på stranden på eftermiddagen för att bada och paddla kajak. Vilken underbar dag och så spontan och social.Folk badar ju här året om, men det kändes lite som att det var höstens sista dopp. Det var uppfriskande kyligt i havet, men inget värre än vilken svensk insjö som helst i mitten av juni typ.


Jag gjorde samma sak idag igen, bakade lite kakor ikväll och bjöd över mitt gäng till oss imorgon lördag. Nu kommer 4 av mina kompisar hit med sina barn imorgon förmiddag igen. Jag bara älskar dessa goa damer!

11 kommentarer:

 1. Härligt! Ska snart ta och baka mina bullar jag med.

  Vad konstigt det känns när du skriver höst. Vi ser ju fram emot sommaren här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev dina bullar bra? Jag lyckades bränna en plåt, men den andra blev perfekt. :) Jag längtar till Spanien nu när temperaturen hoppade ner till 12 C och regnrusk idag. Brrr!

   Radera
 2. Åh så kul! Underbart! Förstår precis vad du menar med att alla hade varit uppbokade sen länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland vet jag inte riktigt vad vi svenskar stressar för egentligen. :) Alla kulturer har sina för- och nackdelar.

   Radera
 3. Vilket underbart initiativ! Älskar själv sådana där spontana träffar.

  Höst nu, nog låter det märkligt för oss nordbor. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Upp och ner vända-världen. :) Nu börjar man se så mycket fina vårbilder hemifrån och här är det värsta höstrusket helt plötsligt, 12 C och reeegn!

   Radera
 4. Vad trevligt!
  Många gånger finns det ju likheter N Z och UK, som vi märkt. HÄr är det också många fler hemmafruar och ett annat tempo bland barnfamiljer.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte helt fel tror jag, här är barnen mycket lugnare och mer väluppfostrade än hemma i Stockholm. Inte för att det är perfekt här på något sätt, då våld mot barn är ett mycket större problem än det är hemma tyvärr.

   Radera
 5. Så härligt och spontant. Det gillar jag=))Trevlig söndag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så skönt att flytta från en större stad till en annan och ändå märka att det är lite som det var när jag växte upp, att man bara kan komma över utan att boka så mycket först. :)

   Radera