lördag 28 maj 2016

Från vinter till sommar på några timmar

I måndags droppade temperaturen till 12C vilket på Nya Zeeland är rätt kyligt. De stora haven här utanför gör luften kylig, lite så där smygande kyligt underifrån på något sätt.


Sedan har det regnat om vartannat. Jag har haft tur med mina morgonpromenader, då det nästan alltid är uppehåll mellan kl 8.30-10 här av någon anledning.


Efter denna regnvecka var det så oerhört skönt att vakna upp till en lördag som flödade av solsken och värme, 22.5C närmare bestämt. Vi passade på att dricka morgonkaffe på balkongen, det gick bara inte att motstå idag.


När Caesar hade sin kompis Charlie hemma på playdate passade vi på att ta lite promenader till lekplatserna här utanför vid stranden. Helt ljuvlig dag och en sådan där dag man verkligen påminns om varför vi har valt att bo här.


Här på Nya Zeeland kan man ju inte kolla in en 5-dagarprognos och tro att den kommer att stämma. Det svänger fort här och enligt Nicke är det bäst att bara kolla ut genom fönstret. Kvällen innan eller samma dag kollar jag prognosen timme för timme på weather.com. Genom att kolla ut genom fönstret kan man inte alltid avgöra här hur det kommer att vara om två timmar...det svänger mycket under vintermånaderna och imorgon kommer visst regnet tillbaka.

6 kommentarer:

 1. Vad annorlunda det är att se höstfärger, nu när vi äntligen hoppas på sommar här. I år har temperaturerna skiftat fort i Stockholm också. Ena dagen 23 grader och nästa dag 6 grader... ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju vinter här nu, upp och ner. Jag har hört att det har varit svinkallt igen hemmavid, men det vänder ju snart. :)

   Radera
 2. Här ser vi fram emot sommar och 30 grader... Och så visar du höstbilder!!!! Nä, vet du vad!

  Den lille killen i röd tröja, är det Charlie eller Caesar (som jag undrar om du uttalar med hårt eller mjukt K? Borde ju var hårt eftersom det följs av en hård vokal, tänker jag)? Killen i röd tröja sulle jag nästan kunnat tro är min son för några år sedan! Nästan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Killen i röd tröja är Charlie, Ironman är Caesar. :) Namnet är ju romersk och inte svenskt, så vi uttalar Caesar som i Julius Caesar. :)

   Radera
  2. Med S-ljud alltså. Jag har suttit och funderat på det och tänkt fråga. Nu fick jag svar!

   Radera
 3. Här i Småland har vi 30 grader varmt , ovant ,

  SvaraRadera