onsdag 16 november 2016

Med husbil på sydön på Nya Zeeland - planering pågår i jordbävningarnas eftermäle

Nu efter veckans typ 1870 jordbävningar på Sydön, japp det var en stooor mängd men de flesta var milda, känns det bra att vi har bokat husbil under våra tre veckor där. Viss infrastruktur kan fortfarande vara påverkad när vi är där, så flexibiliteten känns som ett vinnande koncept just nu.

Jag håller just nu på att lista lite saker vi vill göra. Vi flyger till Christchurch och hem igen från Queenstown, eller om det var tvärtom. Underbara Abel Tasman och Nelsonområdet har vi redan varit i. Vi vill besöka västkusten, se de mäktiga fjordarna och de vackra sjöarna.

Kaikoura vet vi inte i dagsläget om vi kan besöka eller inte, då det är där jordbävningen har drabbat hårdast. Det lär bli en tuff säsong för både fiskarna och turistnäringen där i år. Kaikoura är valskådningshuvudstaden på NZ. Forskare tror att havsbottnen kan ha stigit så mycket som 1 meter runt Kaikoura!

Imorgon kommer en svensk tjej hit och bor i ett gästrum några nätter. Hon har som många andra blivit tvungen att avbryta sin resa på sydön i förtid och detta har drivit upp hotellpriserna här i Auckland. När hon frågade efter tältplats nära flygplatsen kände jag att jag ville hjälpa henne.

Lite blandade bilder från herald.co.nz här nedan.Turister har blivit evakuerade från några otillgängliga platser.

5 kommentarer:

 1. Oj! Det var omvälvande bilder! Och det är nog riktigt smart tänkt där av vid med husbil. Har aldrig bott i det själv men folk verkar älska det! Det kommer bli jättebra!

  Hedervärt av dig att låta den där tjejen bo hos er några nätter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Caesar ser fram emot det mycket kan jag säga! Tjejen visade sig vara jättetrevlig, så vi saknar henne nu när hon åkte hemåt idag.

   Radera
 2. Oj vilka dramatiska bilder! Men roligt att ni ska åka husbil! Det blir lite flashback för oss, till vår husbilsresa på NZ 2007. Fantastisk resa! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag ska läsa på hos er lite mer innan vi åker. :)

   Radera
 3. Vi gjorde en husbilsresa på NZ förra året och var i Kaikoura då. lite svårt att föreställa sig hur det ser ut nu....

  SvaraRadera