tisdag 8 november 2016

Hipstermarknad och denna naturen

Farmor ville åka till Matakana market, i byn Matakana, en timme norr om Auckland. Vi åker inte dit så ofta då det ligger på fel sida av stan för oss, men vi var så tacksamma att hon tjatade dit oss. Nu börjar den här perioden när man är alldeles salig av att få bo här, där varje helg är som en lång semester i ett grönt och mysigt paradis.

När jag tittar på bilderna jag ser hemifrån i november har jag helt klart svårt att se mig bo så mörkt och grått igen. Livet blir lättare av skönare väder, jag är så mycket piggare av en vinter utan mörker och slipper längta bort från den hela tiden.


Sidospår...hipstermarknad deluxe. Galetter med fårost, ekologiskt mandelsmör, ekologiska grönsaker som är supersnyggt upplagda, lekplatser tillverkade av återvunnet material och oerhört bra musiker som spelar medan man avnjuter en flat White vid ån.


Kålhuvuden som typ var 50 cm i diameter!


Här finns förutom lördagsmarknaden små designboutiquer, konsthandlare, smyckeskonstnärer, vinbarer, en äldre biograf, en ostronrestaurang med mera. Här kan man också lämna sin hund på dagis medan man besöker marknaden.


Det pågick även ett par till marknader denna lördag, en kyrkomarknad där man kan köpa maskkiss tror jag? De gillar sina maskodlingar här på Nya Zeeland. I Caesars skola har dom också en maskodling som dom matar med gamla matrester och som hjälper till på skolans odlingar som barnen får vara med och jobba i. De har fruktträd och grönsaker och säljer det dom skördar på skolan.


Lunch med havsutsikt, en pumpa- och fårostsallad innan vandringen. Den här dagen var verkligen späckad.


Vi provar oss igenom Aucklands regionalparker, en efter en. Vi har besökt ca 15 av dom än så länge. Ett par av dom är ju gigantiska och erbjuder flerdagarsvandringar och en hemskt massa vandringsspår. Dessa besöker vi om och om igen, men vi ser även till att avverka nya då och då. Målet är att ha vandrat i alla regionalparker.


Scandrett regional park denna gång, en av de mindre vi har besökt med två-tre vandringsleder på vardera 30-60 minuter.


Parken låg vackert vid en fin strand, där det fanns stugor att hyra och en äldre bondgård, en av de första när européerna bosatte sig runt Auckland, som var väl bevarad.


2 kommentarer:

  1. Känner samma ! Ni ser också ut att ha det härligt!

    SvaraRadera
  2. Jag kan förstå att du inte saknar Sverige i November ;-)... Det ser härligt ut där ni är!

    SvaraRadera