lördag 2 maj 2015

En skön fredag på Södermalm och Fotografiska

Igår spenderade vi en fin eftermiddag och kväll på söder med start i Sofo, alltså området runt Nytorget i Stockholm. Lunch på Koh pangan, shopping på cocktail som du ser på fotot här nedan. Deras skyltning sträcker sig ända ut på gatan.


Vi har finbesök av syrran med familj från Norge och pappa från Gävle i helgen. Pappa ville bjuda oss på middag på Fotografiska, så vi vandrade genom kulturhusen ner mot vattnet till Fotografiska muséet som jag varmt kan rekommendera. Så fint museum med otroligt fin fotokonst.


Har man bokat bord på restaurangen får man lite rabatterat entrépris, så kom dit ett par timmar innan eller ta tid efter för att se utställningarna. Vi var på julbord med Nickes jobb där för några år sedan och tyckte det var bra, men inte fantastiskt. Vi visste inte riktigt vad vi hade att vänta oss, men maten på restaurangen högst upp var fantastisk och prisvärd för att vara av den klass av mat, service och helhetsupplevelse! Till efterrätt ser ni här nedan äppelpizza som serverades med lite glass och sås. Annat jag avnjöt var svartrot, gul lök med tryffelkräm och pilgrimsmusslor. Nom nom!

1 kommentar:

  1. Jag har besökt Fotografiska och även ätit där, både trevligt och gott!

    SvaraRadera