onsdag 18 januari 2017

Tillbaka igen - 3.5 veckor i husbil

Vi har haft finfina, vackra veckor på sydön, men helt ärligt var det oerhört skönt att komma hem till Auckland igen efter 3.5 veckor i en liten husbil. Kompakt och tätt på varandra har vi levat. Det har funkat bra, men att komma hem till huset var superskönt för att inte tala om sova i den stora, sköna sängen.


Min kiropraktor konstaterade att jag var lite spänd och tightare i nacken än vanligt och det är ju inte så konstigt.

Det har verkligen varit det perfekta sättet att se Nya Zeeland på och så coolt att bara kunna åka och alltid ha med sig allt man behöver. Som en snigel liksom, alltid huset med. :) En viktig sak att tänka på är att husbilen man hyr är "selfcontained" om man vill ha möjlighet att fricampa(stå ute i naturen nattetid). Har bilen inte någon typ av toalettlösning och saknar märkningen selfcontained får man inte det, utan måste stå på campingplatser. Annars kan man bli väckt mitt i natten och får dessutom böter på $200, ca 1200-1300 SEK.


Vi passade på att ha movie nights ibland och det var mysigt att ha dvd med sig i bilen ibland.


Vi fick bärgas en gång då vår bilnyckel bara ramlade i två delar. Det skedde på annandag jul, så i den lilla stad vi var i hade inte låssmeden öppet. Vi fick bärgning efter bara en timme efter att jag ringt Jucy. Vi hade bokat in oss den natten på en liten camping, vilket var tur, då vi ju inte kunde låsa bilen. Morgonen efter kom en mobil låssmed och gjorde en ny nyckel till oss. Enkelt och smidigt fixat och Jucy stod för kostnaden.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Eller hur! Hej hej från världens sämsta bloggsvarare! :)

   Radera
 2. Vilken söt liten husbil!!! Vad betyder "self-contained"? Jag har förstått att det finns små husbilar i Australien och NZ som inte har toalett. Tror inte att det existerar i Europa nästan. Även de minsta husbilarna de visar på mässorna har toalett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer bra! Vår husbil hade en porta potti(rätt stavat?), som vi typ aldrig använde. :)

   Radera
 3. Hade en likadan bil i Australien när jag och en kompis roadtrippade där. Sjukt praktiskt.

  SvaraRadera