lördag 28 januari 2017

Husbil på sydön del 2 -Franz Josef till Wanaka

Därefter drog vi vidare över Franz Josef-glaciären ner till Haast. Franz Josef var väl fint, men rätt grå. Vi har sett lysande gröna glaciärer tidigare, både på Island och i Patagonien i Chile, så vi är lite bortskämda sedan tidigare.


En av de saker jag hade sett fram emot med vår sydö-resa var att få se de intensiva turkosa vattendragen. Färgen kommer sig av glaciärlera eller mjöl. Den är gråaktig, men i vattnet gör den vattnet intensivt turkos och oerhört vackert.


Här bodde vi fint, men vi kunde inte gå ut ur husbilen pga alla sandflugor.

Förutom dessa höjdpunkter var inte västusten inte så speciell tyckte vi(man blir ju lite bortskämd med skönhet när man bor på Nya Zeeland kan väl erkännas) och så fanns det en massa sandflugor där och dom älskade verkligen Niklas.

Vi fortsatte sedan den oerhört vackra resan mellan Haast och Wanaka.


Vi blev lite kära i Wanaka, en liten stad som låg så vackert vid en vacker sjö omgiven av stora berg. Här finns mycket hiking, friluftsliv och skidområden samt en mysig by med en massa restauranger och charm. Vädret är dessutom mycket mer stabilt och varmt här i jämförelse med resten av södra sydön.2 kommentarer:

  1. Vi åkte båt på Glaciärsjön där. Tyckte att det var en häftig upplevelse faktiskt :)

    SvaraRadera