måndag 30 januari 2017

Husbil på sydön del 3 - Otago till Dunedin

Härifrån åkte vi över vinlandet i Cromwell till Otago, där det numera odlas mycket frukt, men förr i tiden var detta guldgrävarmecka och här finns det många gamla, söta städer att upptäcka. Det är inte så tätt med turister här, men denna del blev en klar favorit för mig, hög charmfaktor.

Varje helg såg vi till att pricka in en marknad för att köpa lax, frukt, grönt samt ost. Här är vi på väg in i farmers market i Cromwell.

Urgulliga Ophir!


Vi gillade särskilt Ophir och den lilla orten St Bathans med ett stort dagbrott, the Blue lake. I St Bathan finns även ett äldre inn med både bar, biljardbord och ett alldeles eget spöke som härjade i rum nr 1. Numera bor det bara 24 personer i St Bathan och de driver det lilla hotellet vidare tillsammans. Urmysigt ställe!En del av det gamla dagbrottet ser ut som ett månlandskap.

Sedan bar det av till charmiga Dunedin och då vädret var rätt dåligt passade det ganska bra. Det var en mysig stad med äldre byggnader och fina museum. Gamla byggnader är vi ju inte bortskämda med här på Nya Zeeland, utan allt är ju nytt nästan. Vi besökte Dunedin museum, Toitū Otago Settler Museum och flera äldre palats som man kan besöka. Här finns flera världens brantaste gata, Cadburys chokladmusem och ett cannabismuseum för den som är intresserad.


Redo att springa uppför världens brantaste bostadsgata!

4 kommentarer:

 1. Mysigt! Gillar namnet Dunedin, låter Tolkien-aktigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller hur! Det har skotskt påbrå. Invercargill är ändå mitt favoritortsnamn, som i en saga. :)

   Radera
 2. Härligt! Påminner om några ställen vi besökte i Australien.

  SvaraRadera