måndag 26 december 2016

Franklin Road julbelysning

I Auckland är de flesta hus inte särskilt belysta runt jul, då julen sammanfaller med årets ljusaste dagar. Däremot älskar Nya Zeeländare amerikansk, överdådig julbelysning. I vår stadsdel finns en hel gata där alla husen är extremt ljusdekorerade. Det är rätt kul att åka runt Auckland för att leta på dessa gator och hus. I Karaka i södra Auckland har de en ljud- och ljusshow som är helt galen! Den pågår varje kväll innan jul mellan kl 21-22.30. HÄR hittar du en film från Karaka Christmas Lights. Showen i Karaka var lite för otraditionell för min smak, även om den också var kul att se.

I år åkte vi även in till centrala Auckland(Ponsonby), för att se på den mest berömda av dessa ljusklädda gator, Franklin Road. På gatan ligger mest äldre, vackra hus som var belysta, körer sjöng och brassband spelade längs gatan.


Detta var mer min grej, vackert, roligt och stämningsfullt. Jag får fortfarande ingen julkänsla här, men en mysig kväll hade vi på Franklin Road trots det.


Varning för bildregn! :)Älskar detta!

1 kommentar:

  1. Haha! Underbart! (är inte elen dyr i NZ?) Här är det nästan ingen som lyser upp huset, men kommunen gör julfint med julbelysning i staden!

    SvaraRadera