onsdag 8 april 2015

Tips på roliga aktiviteter för barnfamiljer på Mallorca

Idag har jag den stora glädjen att presentera ett gästinlägg från Mallorcaguide.se, en sida som innehåller allt du behöver veta om den vackra spanska ön Mallorca. Jag har besökt ön flera gånger och bara älskar den! Däremot har jag aldrig varit där sedan jag blev mamma, så lite barntips på ön från Mallorcaguide.se satt ju fint här på bloggen. Håll till godo!

Kommer ni till Mallorca med barn så trivs de säkerligen fantastisk vid poolen och på stranden. Men önskar ni att hitta på något annat för en dag eller två så rekommenderar vi varmt någon utav följande aktiviteter.

Katmandu Park – Mystiskt upp- och nedvänt hus.

Ett besök i huset Katmandu är spännande! Huset är nämligen fyllt med interaktiva spel, sagovärldar, legender och många mysterier. Utanför huset finns en 4D bio, äventyrsgolfbanor, en jättegunga, en stor och utmanande klättringsbana, ett inomhusland, en splashpark (vattenpark). Ja, som ni läser så finns det roliga aktiviteter här i överflöd. Vi rekommenderar varmt Katmandu park.


La Reserva naturpark i Puigpunyent.

Önskar ni att komma ut i naturen och besöka olika djur som björnar och örnar, då är det till La Reserva ni ska bege er. I parken vandrar ni genom Mallorcas vackra landskap och de har aktiviteter som bergsklättring, linbanor och gångbroar högt ovanför marken. Blir ni hungriga så har de en stor grillplats och om ni inte har med er egen mat att grilla så går det att köpa i baren precis bredvid. De har också en svalkande pool som är insprängd i berget och det är ett hett tips att svalka sig i denna!


Vattenlandet Hidro Park i Alcudia.

Busa, simma och åk vattenrutschkanor hela dagen lång på Hidro Park i Alcudia.

Vattenlandet är lättöverskådligt och det är roligt för både de yngre och lite äldre barnen med pooler och attraktioner som passar varierande åldrar. De har ett kafé och restaurang där ni kan fylla på med energi när det kurrar till i magen.


Jungle Park – Äventyrsbana i Bendinat

Söker barnen utmaning så är äventyrsbana Jungle park ett säkert kort. Balansera och klättra på olika höjder. Det finns många olika nivåer på banorna och åldersgränsen startar på 4 år. För er som har äldre barn finns även Jungle Park för vuxna. Den ligger i Santa Ponsa.


Palma Aquarium i Arenal, Palma de Mallorca.

Akvariet har en av Europas djupaste akvarier och detta kan man följa hela vägen till botten. I vattnet simmar stora hajar på flera meter; spännande till och med för vuxna. Det finns ett stort rum där det finns kuddar utplacerade på golvet; här kan ni tillsammans sitta och beundra fiskarna simma förbi. På anläggningen finns också en restaurang och kafé samt en stor utomhus lekplats med ett piratskepp, en jättehaj och hoppborgar.


Marineland i Portals

Besök delfinerna på Mallorca och ta del av en spektakulär delfinshow. På anläggningen finns även en barnpool och många andra exotiska fåglar och djur. Precis utanför Marineland har ni en ljuvlig strand.


Kör Gokart på Mallorca.

En rolig aktivitet för de lite äldre barnen är att köra gokart. Banor finner ni i Magaluf, Alcudia, Can Picafort och ytterligare en inomhusbana i Festival Park i Palma de Mallorca.


Hästridning

Hästridning är populärt på Mallorca och önskar ni att rida i en timme eller fler så är det en underbar aktivitet som vi rekommenderar varmt. Rid på stranden, genom skogen och upp i bergen. Även om ni inte har någon hästvana så finns det hästar till er! Rancho Grande är ett populärt stall på Mallorca som arrangerar ridturer.


Äventyrsgolf

Utmana familjemedlemmarna i en runda minigolf. Mallorca har några fantastiska anläggningar och vi rekommenderar Expedition Golf i Magaluf och Tropical Golf i Palma Nova. Det finns tre olika banor på vardera anläggning och de är fantasifullt byggda med många spännande inslag.


Vattenlanden Western Water Park och Aqualand.

Fantastiska vattenland är både Western Water Park i Magaluf och Aqualand i Arenal. Här utlovas en heldag med massor utav kul i vattnet. Rutschkanor finns på alla nivåer, från kanor för de yngsta till frittfall för de äldsta och mest våghalsiga. Favoriterna är ändå de banorna där man åker i stora gummiringar, det kittlas i magen rejält!


//Mallorcaguide.se tipsar!

2 kommentarer:

  1. Härliga Mallorca tips! Lika aktuella idag som för ett år sedan. Tack för trevlig läsning :)

    SvaraRadera