torsdag 16 april 2015

Familjen mot strömmen?

Nu är ju den årstiden de flesta börjar semesterplanera och en del har ju gjort sina semesterbokningar för denna sommar redan förra året. Sådana har vi verkligen inte varit. Vår jorden runt-resa blev helt spikad ett par månader innan avfärd. Det säger något om hur långsiktiga vi är i vår planering.

För oss däremot kommer nu perioden då vi inte reser så mycket. Jag bara älskar den svenska våren och sommaren! Den här perioden är ju magisk, förutom att jag just nu tittar ut på ett par solbelysta fönster och ser att den skonlösa vårsolen febrilt försöker påminna mig om att det är dags att tvätta fönstren! Eller rättare sagt så var det dags redan förra våren om vi säger så... :)


Vi är på väg att få skolbarn och förstår att även vi måste börja förlägga våra semestrar till sommartid nästa år. De resor som vi har väntat med att göra då är väl kanske inte det vanliga charterköret direkt. Nog för att vi är grymt sugna på att bila ner till Spanien och Turkiet, så skulle jag vilja upptäcka Bretange, Storbrittaniens landsbyggd, Skottland verkar ju magiskt, Irland vackert och Färöarna trollskt.


Bilderna är lånade från klosterresor.se, som ju verkar vara en spännande resebyrå och atlantresor.se

4 kommentarer:

 1. Jag har själv mer och mer fascinerats av hur mycket det finns att upptäcka och njuta av "hemikring". För att inte tala om hela Norden, som ändå ligger nära jämfört med vad många andra resmål gör. I sommar ska vi dock resa till England och Skottland vilket ska bli spännande...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul, då ska jag hålla koll på din blogg med uppdateringar! Ja, norden och Norge framför allt ligger också på listan att upptäcka. :)

   Radera
 2. Det finns ju så mycket att upptäcka i världen, och tråkigt att begränsa sig till charterresmålen. Bretagne och Färöarna kan jag verkligen rekommendera - två vackra och fascinerande resmål. De påminner faktiskt lite om varann, även om det är långt emellan. Båda resmålen är dramatiska med klippor och hav. På båda finns dessutom speciella minoritetsspråk. Bretonska håller nog på att dö ut tyvärr, men inte färöiska. Älskar det språket! Det är mycket likt isländska egentligen, men låter lite som när en berusad amerikan försöker prata isländska :) (Men färingarna pratar också oftast både engelska och "skandinaviska") Jag bodde två månader på Färöarna för länge sen när jag gjorde praktik på sjukhuset där, och passade samtidigt på att resa runt en del. Fint och speciellt ställe!

  SvaraRadera
 3. Inte säker på att bretonska är på utdöende. Nu får man ju prata det. Det är släkt med korniskan på andra sidan kanalen. Just Cornwall (och Devon) är verkligen något för den som vill se brittisk landsbygd men massor av annat också.

  SvaraRadera