fredag 28 november 2014

Kikis resa till Iran - del 3!

Kiki från tingkai.com gästbloggar om sin resa till Iran - så spännande!
De andra delarna hittar du här!

Vi åt väldigt mycket god mat. Till frukost njöt vi av yoghurt med honung, gott bröd och grönsaker. Hyfsat kaffe.

Middagarna och luncher var oftast en stor salladsbuffé med goda röror. Min favorit är auberginröran med lite yoghurt! Till huvudrätt fick vi kebab av lammfärs eller kyckling.


Fisk fick vi några gånger och alltid ris med små röda bär och lite saffran som förgyllde på toppen. Iranier vi träffade hälsade och önskade oss välkomna till deras land. Iranska staten satsar nu mycket på att locka turister till landet. Vi gick med våra sjalar och vi drack ingen alkohol.


Vi provade det inhemska alkoholfria ölet, som var helt i min smak. Ungdomarna i vår grupp träffade Iranska Ungdomar som var väldigt kritiska till regimen i landet. De berättade glatt! Vi såg unga flickor som satt sjalen längst bak i nacken på en tofs. Ungdomar som var hårt sminkade och med korta kjolar såg vi också. Killarna såg ut som killar gör över hela världen!


Vi var mycket nöjda med vår resa. Kunniga och engagerade guider och trevligt ressällskap. Bra hotell och buss. Vi är glada att vi besökt landet innan den stora turistinvasionen som väntas! Kikis rundresa hittar du på Iventus!

Hälsningar
Kiki Thorsell
0707530390
tingkai.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar