Turkisk crepes heter gözleme och uttalas göshlemme på ett ungefär. De serveras nästan aldrig i någon stad, utan hittas oftast på landet. Restaurangerna som serverar dem ser alltid ut som nedan. Man tar av sig skorna och sitter i soffhörnor på mjuka kuddar. Det är väldigt mysiga och enkla ställen.
Gözleme tillagas alltid sittandes av söta damer i hucklen som lagar dessa i en enkel ugn, sådan som du ser nedan. Jag fick tillåtelse av dessa fina damer att fotografera deras matlagningskonster för att visa i min reseblogg.
Gözleme kan du få med spenat, potatis, ost, kött eller söta med banan och choklad. De är tunna och härligt knapriga.
Gözleme tillagas alltid sittandes av söta damer i hucklen som lagar dessa i en enkel ugn, sådan som du ser nedan. Jag fick tillåtelse av dessa fina damer att fotografera deras matlagningskonster för att visa i min reseblogg.
Gözleme kan du få med spenat, potatis, ost, kött eller söta med banan och choklad. De är tunna och härligt knapriga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar