måndag 1 juni 2015

5 tips när du packar för att resa med småbarn och bäbis

1. Resevagn.

Vi har haft två dedikerade resvagnar till Caesar. Den första köpte vi begagnad för en hundralapp och den andra ny för några hundra. Flygbolagen är hårdhänta vid bagagehanteringen och det har varit väldigt skönt att känna att vi inte har flugit med vagnar vi har varit rädda om.

Caesar i Egypten med pappa som ettåring.

2. Nattblöjor.

Vi reste i minst 20 länder i 4 världsdelar innan Caesar blev blöjfri och kan säga så här: enbart svenska kvalitetsblöjor har förhindrat sängväta för oss. Det låte kanske knäppt, men Libero i Italien, USA eller Vietnam har alltid läckt igenom för oss, medan de svenska typ babydry alltid håller torrt. Vi har alltid sett till att ha med oss nattblöjor från Sverige i packningen.

I Funäsdalen med en sexmånaders bäbis.

3. Barnmat.

Vi tog med oss välling när Caesar var riktigt liten, framför allt för att barnmat och ersättning som finns i andra länder nästan alltid är mycket sötare än här. Det känns helt enkelt inte kul att servera sin bebis en ren sockerchock. Däremot har jag ju köpt det om vällingen eller ersättningen vi har haft med oss tagit slut.

I Vietnam med en nio månaders bäbis. För vår månad i Asien hade vi med oss 5-6 vällingförpackningar eftersom Caesar aldrig gillat ersättning så värst. Den sockerstinna som finns att köpa där gick dock hem hos herrn.

4. UV-dräkt.

Vi bor i ett land med många ljushyade och då är en riktigt bra UV-dräkt guld värd på soliga resor. De skyddar nacken och huvudet så fint. Dessutom slippper man smörja sitt barn så mycket med solskyddskräm som innehåller så mycket konstigheter och cancerframkallande ämnen.

I Grekland med en åtta månader gammal Caesar.

5. Resesäng.

Jag hade alltid med mig en resesäng när jag reste med Caesar som liten, så himla praktiskt! Han har alltid älskat sin resesäng, en kul, liten koja liksom. Vi har alltid haft en dedikerad resevagn med, en sådan som flygbolagen har kunnat få slänga omkring som de vill, utan att vi skulle sörja den alltför mycket, om den slits ellet går sönder i deras hårdhänta bagagebehandling.

Vad gäller allt annat finns det lätt att få tag på överallt, mediciner, barnkläder, blöjor, allt man behöver, så överpacka inte. :)

3 kommentarer:

  1. Bra tips! Själva tog vi med en upphängbar barnstol på senaste resan med lillan, supersmidigt!

    SvaraRadera