Jag hade tänkt mig maten som den vi åt i New England på vår resa där nio månader tidigare. Kort och gott tänkte jag: hummer. Vi åt hummer och lobster rolls typ varje dag där. Den hummern fångas ju till viss del på Newfoundland.
När vi var där hade inte hummersäsongen börjat, utan det var krabbsäsong. Dessa hummertinor fanns på välsorterade mataffärer och för ca 70 SEK kunde man ta ett varv i butiken medan dom kokade en färsk hummer att ta med hem.
Några lokala specialiteter är dressing, som är en brödsmulor som används för att stoppa kalkon med och över detta häller man brunsås. Denna mix hälls över fish´n´chips eller bara över pommes frites så de blir rejält uppblötta. Det var ungefär lika gott som det låter, men syrran med familj hade blivit väldigt lokala och valde detta faktiskt.
En lite rolig detalj, som jag kom på igår när jag hade kaffe kvar i koppen när vi satte oss för lunch, är att de dricker kaffe till maten där. Kaffet är mer blask än kaffe, men ni fattar.
Det var bara i välsorterade mataffärer detta fanns och på restauranger fanns mest mat som på bilden nedan. Friterat, friterat och friterat. Det fanns sea food plates, men alltid friterat.
Några lokala specialiteter är dressing, som är en brödsmulor som används för att stoppa kalkon med och över detta häller man brunsås. Denna mix hälls över fish´n´chips eller bara över pommes frites så de blir rejält uppblötta. Det var ungefär lika gott som det låter, men syrran med familj hade blivit väldigt lokala och valde detta faktiskt.
En lite rolig detalj, som jag kom på igår när jag hade kaffe kvar i koppen när vi satte oss för lunch, är att de dricker kaffe till maten där. Kaffet är mer blask än kaffe, men ni fattar.
Så stuffing heter alltså dressing i Newfoundland? Någon sås häller man verkligen inte på den i England men däremot en del på pommes.
SvaraRadera