lördag 9 augusti 2014

Lista på mina mest udda matupplevelser jorden runt

Jag tillhör den typen av resenärer som
tänker att det mesta går att prova en
gång åtminstone. Mina resor har även
fått mig att inse att det inte är någon
slump varför en rätt blir populär även
om vi tycker den är konstig, men så äter
ju vi också rutten fisk, eller hur?

Jag vet inte riktigt om all mat är pk,
men jag har tackat nej till hund, komage
val och en hel del annat...

Bilderna är lånade från internet

1. Trädmaskar i Filippinerna


Guiden till mangroveträsket skojade med
oss om att vi nog inte skulle våga prova
traktens specialitet, vinägerinlagda
långa maskar. Sagt och gjort tog vi snabbt
en varsin och de var en riktig delikatess,
tro det eller ej!

2. HAJ
Vi blev serverade dim sum(dumplings typ)
med haj på ett tehus i Shanghai...

3. Krokodil, zebra och struts i Nairobi


På den kända grillrestaurangen Carnivore
i Nairobi blev vi serverade bland annat
dessa läckerheter. Krokodil var oväntat
gott, som en mix mellan kyckling och skaldjur.

4. Vegemite på Nya Zeeland


Detta är nog det äckligaste pålägg jag nånsin
har smakat, mixa salt, jäst och tjära så får
du en känsla för smaken - tviiii!

5. Soppa av svalbo i Beijing


På en ytterst tjusig restaurang i Beijing
serveras soppa av det slem som svalor bygger
sina bon med. Jag läste på Wikipedia att
redena numera är utrotningshotade, så detta
rekommenderas inte. Smaken var väldigt fin
och speciell.

6. Friterade skorpioner och räkor med skal
i Kina


Jag har provat mycket konstigt i just Kina
eftersom jag var där i mitt tidigare jobb
en hel del. Oväntat gott var räkor som
serverades hela med skal. Det var bara att
äta upp hela alltet med huvud och allt,
lite snacksigt kan man väl beskriva det...

7. Ankhjärna och ankfötter i Kina

Kina igen alltså...på den underbara restaurangen
Quanjude roast duck hittar du 5 våningar
där det bara serveras anka som är magnifik!
En gång lyckades jag beställa en förätt av
fågelfötter(rätt vanligt att man äter det i
Kina och ibland rätt gott). En gång när jag
var där blev vi även serverade ankhjärna som
var en delikatess. Riktigt gott, som gåslever
men mjällare i smaken.

4 kommentarer:

  1. De där trädmaskarna blir jag inte ett dugg sugen på... huh! Carnivore i Nairobi har vi också varit, men nu serverar de nästan inget vilt längre, pga statliga regler. Krokodil provade vi dock! Har provat en del annat konstigt också, som rutten haj på Island och hästmjölksbollar i Mongoliet, kanske också ska skriva ett inlägga om det... ;)

    SvaraRadera
  2. Hehe, nej jag förstår dig helt! Det är väl bra att de har blivit restriktiva. Det är ju hemskt med all tjuvjakt och utrotning av djuren i Afrika som pågår ständigt. :( Rutten haj...hur smakade det? Hästmjölksbollar, är det typ bröd med mjölk i? Jag blev serverad komage av en värdfamilj i Sydafrika en gång, det gick inte heller ner...

    SvaraRadera
  3. Går det att åta och innehåller näring så varför inte men herregu så märkliga saker vi äter runt om på jordklotet, ha ha! :)
    /Linnea

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är ju så kul och jag försöker verkligen prova allt jag kommer över, så länge det inte är utrotningshotat eller farligt. Haj hade jag tex tackat nej till idag och val tackade jag nej till på Island. Vad är det konstigaste som serveras i Bayern?

      Radera