fredag 27 september 2013

Stränder i Antalya del 1: Konyaaltistranden

Antalya ligger så vackert i en stor bukt. I centrala staden består kustlinjenav höga klippor. En del barer och hotell erbjuder beach clubs, där man kan nå badplattformer via trappor eller hissar.

Det finns faktiskt en liten strand, Menerli även mitt i centrum vid hamnen i gamla stan. På sommaren sägs den vara smockfull och jag har själv aldrig badat därifrån.


Konyaaltistranden ligger någon kilometer väster om centrum. Detta är den mest centrala av de längre stränderna och sträcker sig säkert en mil söderut. Här finns gott om barer och ställen att hyra solstolar på till en kostnad av 5TL(ca 17SEK). En rätt stor del av stranden är allmän och här kan man slå sig ner med egna medhavda stolar eller filtar.


Konyaalti är en klapperstensstrand och är inget för sandälskare. Fördelarna är att man inte blir sandig eller drar med sig sand hem. Nackdelarna är att stenarna blir heta i solen så baddkor är att föredra.  Det kan även vara svårare att ta sig ner och upp ur vattnet på vissa ställen när det är vågigt i havet.

Det blåser så skönt runt staden jämt och även i stekhet värme erbjuder Konyaalti skön svalka och fräschör. Vi landade på Arlanda idag och attans så kallt det är här hemma just nu. Det var en chock för kroppen att gå från 30 till 4 grader kan jag säga...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar